Afspraak is afspraak, of toch niet?

Op tijd komen is nooit mijn sterkste kant geweest, en regelmatig stel ik een ander daarin teleur. Al moet ik zeggen dat ik nu op een aardige winning streak afsteven, het is en blijft een hardnekkige gewoonte die ik niet rationeel kan verklaren. Dat ik een ander daarmee lastig val zit mij dwars, want het is mij met de paplepel ingegoten dat je moet doen wat je belooft! Ik ben dus gemotiveerd om dit te veranderen.


Als ik je vraag of jij integer en betrouwbaar bent verwacht ik dat je dat niet altijd kan waarmaken, maar dat je het wel heel belangrijk vindt en er op zijn minst je best voor doet, toch? Of schiet je daarin vaak tekort?


Voor de meeste mensen die ik ken geldt dat laatste. Niet perse wat betreft hun beloftes aan anderen, maar wel als het over de beloftes gaat die ze, vaak stilletjes, aan zichzelf maken.

Hoe vaak heb jij je in de afgelopen maanden dingen voorgenomen als solliciteren op een andere baan, meer geduld hebben met je partner, meer tijd doorbrengen met je kinderen, op tijd naar bed gaan, gezonder eten, meer sporten, minder televisie kijken, stoppen met roken, beginnen met een nieuwe studie of eindelijk dat educatieve boek lezen? En hoe vaak heb je die belofte verbroken?


"Heel veel mensen beloven zichzelf van alles maar doen er vervolgens niks mee, vooral omdat ze de consequentie onderschatten."


Als je niet eens meer op jezelf kan bouwen en vertrouwen doet dat iets met je zelfbeeld, tot op het punt dat je jezelf niet eens meer serieus neemt. Jij moet jouw eigen grootste supporter zijn en dat betekent dat je in jezelf moet kunnen geloven. Wat je alleen maar kan als je ook op jezelf kan rekenen!


Daarom wil ik je uitdagen om deze 30-dagen challenge te doen en je integriteit voor een gedeelte te herstellen.


Schrijf 30 dagen lang iedere ochtend een doel voor jezelf op voor die dag. Een doel die verband houdt met de dingen die jij belangrijk vindt in het leven. Evalueer vervolgens aan het einde van iedere dag of je je belofte wel of niet hebt gehouden, waarom en hoe je je daarbij voelt. Alleen al door je bewuster te zijn van de beloftes die je jezelf maakt zal je merken dat je je er ook steeds vaker aan houdt en binnen 30 dagen, beloof ik je, voel je je trotser op jezelf en heb je er meer vertrouwen in dat je ook andere beloftes kan nakomen!


Je integriteit naar jezelf is een van de sleutels naar een succesvolle leefstijlverandering. In mijn Lifestyle Change Cursus ga ik daar verder op in en daag ik je uit met een soortgelijke challenge. Ontdek zelf hoeveel impact het heeft op je keuzes, en daarmee je gewicht, als we samen je leefstijl veranderen.

0 views

Neem Contact Op

"Je kan alles bereiken wat je wilt, alleen soms heb je een beetje hulp nodig!"

Pretoriusstraat 60

3851 ZM Ermelo

E-mail: olav@nooit-meer-dik.nl

Telefoon: 06-33130984 (alleen Whatsapp)

© 2019 Get Healthy