Afvallen zonder trek

#Afvallen is een ongezond proces waarin je jezelf structureel verhongert om je lichaam te dwingen de reserves die het heeft opgebouwd te verbruiken. Met verhongeren bedoel ik dat je minder #calorieën eet dan dat je verbruikt. Welk #dieet je ook volgt... uiteindelijk komt alles op dit principe neer want dat dit zo werkt is een natuurwet waar je niet omheen kunt.


Nu gaat zo'n periode nogal eens gepaard met steeds erger wordende trek. Zeker in de eerste weken waarin je ineens van overeten naar #diëten verandert kan een knorrende maag voor extra uitdagingen zorgen.


Hoe voorkom je nou dat dit de reden wordt dat je afhaakt?


Om te beginnen is het belangrijk dat je je alvast instelt op een aantal weken trek. Je maag is gewend aan bepaalde porties en nu je dit reduceert gaat het signalen afgeven. De ergste trek verdwijnt meestal na 1-2 weken dus met dat voor ogen is door bikkelen een van de opties.


Maar wat nou als je dat niet trekt? Of de trek wordt niet minder of neemt zelfs toe? Dan is groentes eten een goede optie. Wat betreft calorieën kan je in ruil voor 1 snoepreep een paar kilo groentes eten. Dat vult die maag wel! Maak dus iedere avond flink extra klaar en eet overdag af en toe een portie groente extra.


Ook een groot glas water, zeker in combinatie met groente of fruit, kan helpen. In groente en fruit zitten vezels. Vezels zuigen water op als een spons. Daardoor vult je maag zich meer.

Trek is een natuurlijke reactie op een tekort of op minder eten dan je gewend bent. Het is bijna onvermijdelijk dat je trek gaat ervaren als je je streefgewicht wilt bereiken dus je kan er maar beter op voorbereid zijn!

29 views

Neem Contact Op

"Je kan alles bereiken wat je wilt, alleen soms heb je een beetje hulp nodig!"

Pretoriusstraat 60

3851 ZM Ermelo

E-mail: olav@nooit-meer-dik.nl

Telefoon: 06-33130984 (alleen Whatsapp)

© 2019 Get Healthy