Als afvallen zo voor de hand liggend is... waarom lukt het zoveel mensen dan niet?

De natuurwet is heel eenvoudig. Minder #eten en meer #bewegen, dan heb je je doel binnen no-time bereikt! En terwijl dat klopt als een bus blijkt het in de praktijk toch makkelijker gezegd dan gedaan, zeker op lange termijn...

Minder eten en meer bewegen is de enige bewezen #afvalmethode. Krijg je meer binnen dan je verbruikt? Dan kom je aan. Verbruik je meer dan je binnenkrijgt? Dan val je af. Is je energietoevoer en verbruik in balans? Dan blijf je op gewicht, zo simpel is het! #Calorieën in, calorieën uit is een natuurwet waarover geen discussie mogelijk is. 


Als je er goed over nadenkt is iedere afvalmethode ook op die natuurwet gebaseerd. Of je nu gezonder eet en je calorieën telt via een app, of ouderwets aan de hand van lijsten, jezelf verhongert met #maaltijdshakes of een #maagverkleining laat uitvoeren. In alle gevallen betreft de methode niets meer dan een calorierestrictie. Het gaat er dus niet zozeer om wat werkt, maar wat het beste bij jou past.


Als afvallen zo voor de hand liggend is... waarom lukt zoveel mensen dan niet? Dat komt doordat het mentale gedeelte, zeker in verhouding tot het fysieke gedeelte, wel heel moeilijk is.


Veel mensen hebben al vanaf de fles een ongezonde relatie met voeding opgebouwd. Opvoeding, tradities, de voedingsindustrie, dieetindustrie en onze maatschappij in het algemeen hebben daaraan bijgedragen en sindsdien zitten allerlei destructieve neuro-associaties, belemmerende overtuigingen, angsten en gewoontes ons in de weg om voeding te gebruiken waarvoor het bedoeld is; als brandstof van ons lichaam.


Daarom geloof ik dat je #mindset de meeste focus verdiend tijdens je #transformatie. #Training en voeding spelen natuurlijk ook belangrijke hoofdrollen, maar je mindset mag je zien als de regisseur die ervoor moet zorgen dat het hele opnametraject van jouw levensfilm goed verloopt en is dus het belangrijkste om op de rit te krijgen.

0 views

Neem Contact Op

"Je kan alles bereiken wat je wilt, alleen soms heb je een beetje hulp nodig!"

Pretoriusstraat 60

3851 ZM Ermelo

E-mail: olav@nooit-meer-dik.nl

Telefoon: 06-33130984 (alleen Whatsapp)

© 2019 Get Healthy