Als we het maar leuk vinden

Leuk is de nieuwe norm. Als we het maar leuk vinden, dan zijn we er wel voor te porren en als we het niet leuk vinden? Dan voelen we ons niet meer gemotiveerd om door te pakken en zetten het op een lopen. Maar levert leuk als norm dan wel zo’n leuk resultaat op? Op korte termijn misschien. Maar op lange termijn? Ik denk van niet! Volgens mij is leuk namelijk de reden dat heel veel mensen zich ongelukkig voelen. Als je het erg belangrijk vindt het altijd maar zo leuk mogelijk te hebben, dan leg je de lat wel erg hoog en is de kans op #teleurstelling nagenoeg 100%.


Voor de meeste mensen betekent leuk namelijk dat ze altijd maar hun zin krijgen, dat het op hun manier gaat. Ze vinden het bijvoorbeeld best heel leuk als een #cursus of #studie alleen maar gaat over de onderwerpen die ze interesseert, hun partner ze lekker de ruimte geeft om te doen en laten waar ze zelf maar zin in hebben en op commando beschikbaar is voor alles wat zij belangrijk vinden, hun kinderen een soort robots zijn die het ideale, schattige gedrag vertonen, en als ze op hun werk alleen maar hoeven te doen waar ze plezier aan believen, en dat bij voorkeur in de sfeer die hen het beste past.


Voor de meeste mensen is leuk als norm de reden dat ze geen steek verder komen in het leven. Want zodra de cursus of studie tegenvalt, doen ze een paar maanden langer over het traject dan nodig, als ze het überhaupt nog afmaken. En als hun relatie met enige regelmaat niet zo leuk is, dan overwegen ze om te #scheiden, of zetten dat zelfs door. Is de sfeer op het werk niet zo goed, worden ze iedere keer overgeslagen bij een salarisverhogingsronde of moet ze het grootste gedeelte van hun tijd dingen doen die niet hun droombeeld vertegenwoordigen? Dan gaan ze op zoek naar een andere baan, of voelen zich op zijn minst niet happy.


En weet je? Leuk is ook de reden dat er zoveel mensen zijn die worstelen met hun gewicht. Want als we onze grenzen moet opzoeken in de #sportschool, en daarvoor met onze luie reet achter #Netflix vandaan moeten komen, en niet kunnen eten waar we zin in hebben, wanneer we dat maar willen, dan is dat helemaal niet zo leuk!

Natuurlijk klad ik dit weer lekker zwart/wit op papier, maar als je je hier ook maar enigszins in herkent moet je wakker worden! Het is belangrijk dat we #energie van dingen krijgen, maar leuk is daarvoor niet de juiste norm. Het lijkt namelijk hartstikke leuk om het altijd maar leuk te hebben, maar aan het einde van de dag zijn het altijd de dingen die moeite kosten, die dat achteraf ook waard blijken te zijn. Wat mij betreft zou effectief de norm moeten zijn, en leuk van zijn troon moeten stoten. Want wat zou er gebeuren als je je bij alles zou afvragen wat het jou opleveren in plaats van zou kosten als je doorzet? Een belangrijke vraag, want zonder kosten geen baten. Zonder investering geen rendement! En leuk kost je niks. Leuk is geen investering. Door de shit heen beuken, dat is opoffering en levert je, aan het einde van de rit, nagenoeg altijd het meeste op!


Ik heb ontdekt dat de meest succesvolle mensen, of dat nu iemand is die zichzelf opnieuw

uitvond door fysiek te transformeren, overtrof door een uitdagende cursus of studie af te ronden of financieel succesvol is, ik heb ontdekt dat zij het stuk voor stuk heel belangrijk vinden dat ze het leuk hebben, maar hun leuk wel anders definiëren. Zij focussen zich namelijk op hun doelen en vinden het leuk als ze die behalen, maar ook genieten ze van alles wat ze leren van hun #falen. Dat geeft hen nieuwe inzichten waarmee ze verder komen dan de mensen om hen heen.


Mijn advies? Kom van je troon af en stap in de shit! Van shit leer je het meeste. Is iets niet leuk? Ren niet weg, maar kijk het in de ogen! Stel jezelf een paar goede vragen en kom erachter waarom de dingen niet lukken, creëer een nieuwe strategie en blijf net zolang grinden totdat het wel lukt!


Om je een voorbeeld te geven. Ik heb een #droombaan waar ik iedere dag energie van krijg en een groot gedeelte van mijn tijd ben ik bezig met dingen waar ik een schurfthekel aan heb. Op de computer mijn administratie doen is nu niet echt hetgeen ik voor ogen had toen ik ooit als personal trainer het strijdtoneel betrad. Maar ik zie wel elke dag de impact die mijn team en ik hebben op de levens van mensen, zie mijn bedrijf in invloed groeien, ben er getuigen van hoe mijn visie en energie steeds meer mensen raakt en verder helpt. Dat geeft mij de moed om door alle shit die erbij hoort heen te banjeren, ook als ik er geen zin in heb of het allemaal even niet zo leuk vindt.


Geef jezelf een schop onder je kont en worstel door de stront. Achter de shit, vind je de resultaten die er echt toe doen.

0 views

Neem Contact Op

"Je kan alles bereiken wat je wilt, alleen soms heb je een beetje hulp nodig!"

Pretoriusstraat 60

3851 ZM Ermelo

E-mail: olav@nooit-meer-dik.nl

Telefoon: 06-33130984 (alleen Whatsapp)

© 2019 Get Healthy