Bijna Niets is voor Niets

Stel, iemand komt op straat op jou aflopen en houdt je staande.


"Beste meneer/mevrouw, kan u mij een gunst verlenen? Ik heb hier een briefje van € 50,- en wil die graag met u ruilen voor een briefje van € 20,-. Heeft u toevallig een briefje van € 20,- bij u?"


Wat zou je reactie zijn? Ik vermoed dat je een smoesje verzint om zo snel mogelijk van die oplichter af te zijn. Waarom? Je hebt geen idee of deze persoon oprecht is. Voor hetzelfde geld had je heel snel € 30,- kunnen verdienen! Maar jij gaat ervan uit dat het foute boel is, en dat snap ik heel goed. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. Wat mij opvalt, en wat ik wil uitlichten in deze blog, is dat veel mensen deze bedachtzaamheid compleet laten varen als ze willen afvallen. Ineens vallen ze voor een van de honderden marketinguitingen van de dieetindustrie die gouden bergen beloven tegen minimale inzet. Hoe komt dat? Ik geloof dat dat meestal te maken heeft met naïviteit of een opgebouwde frustratie en gebrek aan zelfvertrouwen.


Als je nog geen eerdere afvalpoging hebt gedaan geloof je misschien oprecht dat het je moeiteloos gaat lukken om van de overtollige kilo's af te komen. In 9 op de 10 gevallen zal je op lange termijn bedrogen uitkomen en ontdekken dat er meer voor nodig is dan een paar maaltijdvervangers of een magische pil.


Als je al meerdere afvalpogingen hebt gedaan weet je beter, maar omdat je ook weet hoeveel moeite het gaat kosten en je er nog niet van overtuigd bent dat jij het kan sta je toch open voor alle wondermiddelen, en daarmee steek je feitelijk je kop in het zand.Ik ben er tijdens het begeleiden van heel veel mensen met overgewicht achtergekomen dat het bevrijdend en versterkend werkt als je eraan toegeeft dat het geen 'walk-in-the-park' gaat worden en je mentaal voorbereid op een heuse strijd. De reden? Je weet wat je te doen staat, hebt meer focus en voelt je minder teleurgesteld als het een keer tegenvalt.


Trap niet langer in al die loze beloftes. Je leefstijl veranderen is niet makkelijk, maar wel de moeite waard!

0 views

Neem Contact Op

"Je kan alles bereiken wat je wilt, alleen soms heb je een beetje hulp nodig!"

Pretoriusstraat 60

3851 ZM Ermelo

E-mail: olav@nooit-meer-dik.nl

Telefoon: 06-33130984 (alleen Whatsapp)

© 2019 Get Healthy