Het bereiken van je doel begint bij het vertrouwen dat je het kan

Updated: Nov 5, 2019

"Whether you think you can or you think you can't, you're right." - Henry Ford


(vertaling: of je nu denkt dat je het kan of denkt dat je het niet kan, je hebt gelijk)


Ik krijg als coach regelmatig te maken met mensen die aan zichzelf twijfelen en nauwelijks geloven dat zij de strijd met de kilo's ooit gaan winnen. Meestal krijgen deze mensen gelijk. Het bereiken van je doel begint namelijk bij het vertrouwen dat je het kan. Ik geloof in de wet van de aantrekkingskracht. Wat we vragen is ook wat we ontvangen. Als je ervan overtuigd bent dat je een loser bent, met weinig discipline, voor wie een slanker en sterker lichaam onbereikbaar is, dan zal je iedere tegenslag als het bewijs zien van datgene waar je al van overtuigd was. Tegelijkertijd heb ik de ervaring dat het andersom net zo werkt. Als je ervan overtuigd bent dat je het kan en dat je, met hard werken en vallen en opstaan, ongetwijfeld je doel gaat bereiken, dan zal je iedere overwinning vieren en tegenslagen hooguit als een uitdaging zien.


Vertrouwen ontwikkelen in jezelf en de reis naar de bestemmingen die je voor jezelf wenst is de eerste stap die je moet zetten. Je kan dat zien als het inpakken van je koffers. Met lege koffers, of koffers vol rotzooi, weet je zeker dat je reis uitloopt op een ramp. Met koffers gevuld met de juiste spullen ben je ready-to-go.


Je zelfvertrouwen kan je ontwikkelen door positieve, bemoedigende ervaringen op te doen, complimenten in ontvangst te nemen, te leren van de dingen die misgaan en de dingen die goed gaan te vieren, en door affirmaties. Over affirmaties schrijf ik in een latere blog nog weleens wat uitgebreider, maar voor nu kan je beginnen met 5 tot 10 dingen opschrijven die jou bemoedigen.


Voorbeelden - Ik kan mijn doel bereiken

- Ik ga mijn doel bereiken

- Ik ga mij inzetten om mijn doel te bereiken

- Ik verdien het om slank en sterk te zijn

- Ik verdien het om lekker in mijn vel te zitten

- Ik heb zoveel geleerd van alle vorige pogingen dat ik nu voldoende ervaring heb om mijn doel daadwerkelijk te bereiken

- Ik heb energie en focus

- Ik heb drive

- Ik laat niets mij stoppen


Vertel dit jezelf iedere dag en programmeer je mindset voor succes!


Hulp nodig bij afvallen? Check al mijn hulpmiddelen in mijn shop! Ga naar https://www.nooit-meer-dik.nl/shop

0 views

Neem Contact Op

"Je kan alles bereiken wat je wilt, alleen soms heb je een beetje hulp nodig!"

Pretoriusstraat 60

3851 ZM Ermelo

E-mail: olav@nooit-meer-dik.nl

Telefoon: 06-33130984 (alleen Whatsapp)

© 2019 Get Healthy