Neem Contact Op

"Je kan alles bereiken wat je wilt, alleen soms heb je een beetje hulp nodig!"

Pretoriusstraat 60

3851 ZM Ermelo

E-mail: olav@nooit-meer-dik.nl

Telefoon: 06-33130984 (alleen Whatsapp)

© 2019 Get Healthy

Ik ben voor Goede Voornemens

Goede voornemens zijn inmiddels door heel veel mensen weggezet als cliché. Dat hoor ik van de mensen om mij heen en dat merk ik bij mijn club Get Healthy: want waar januari een aantal jaar geleden nog de drukste maand van het jaar was, is dat vandaag de dag al veel meer verspreidt. Als ik mensen vraag waarom ze niet voor goede voornemens zijn is het argument vaak dat als je iets graag wilt, je er meteen voor moet gaan. En daar ben ik het volledig mee eens. Als je in augustus bedenkt dat je iets graag wilt, wacht je natuurlijk tot 1 januari voordat je in actie komt. Toch ben ik voor goede voornemens. Alhoewel het mij niet zozeer om de goede voornemens zelf gaat. Meer om het ritme.


Ik heb duidelijke lange termijn doelen. Ik weet wat ik over 5 en 15 jaar bereikt wil hebben. Ik weet ook hoe ik herinnert wil worden als ik er uiteindelijk niet meer ben. Wat ik achter wil laten. Wat ik vandaag doe probeer ik zo goed mogelijk aan te sluiten op die lange termijn doelen, maar in de chaos van alledag lukt dat niet altijd. Ik gebruik daarom de periode tussen kerst en het nieuwe jaar om even in gesprek te gaan met mezelf. Ik blik dan terug op het afgelopen jaar en besluit wat ik het komende jaar wil bereiken met oog op mijn lange termijn doelen. Halverwege het jaar plan ik vervolgens een tussenevaluatie. Vragen die ik mezelf dan stel zijn bijvoorbeeld:


- Wat waren ook alweer mijn doelen voor dit jaar?

- Vind ik, met de kennis die ik nu heb, dat ze nog steeds de moeite waard zijn? - Welke doelen heb ik inmiddels behaald? - Wat moet ik nog doen om de openstaande doelen te bereiken?

- Wat, of wie, heb ik daarvoor nodig?


Twee momenten waarop ik mezelf dus scherp stel, en ik heb gemerkt dat ik daardoor veel vaker mijn korte termijn doelen behaal en stap voor stap dichterbij mijn lange termijn doelen kom. Of dit voor jou ook werkt? Geen idee! Ik wil je vooral aanmoedigen om het uit te proberen en vanuit je ervaring een eigen ritme te creëren. In ieder geval is het een feit dat je zonder doel, plan en actie nooit de stappen zult zetten die je moet zetten als je een steeds betere versie van jezelf wilt worden. En wie wil dat nou niet?

7 views