Levensveranderende avond bankhangen 🍨

Mijn naam is Olav Pranger en de eerste 20 jaar van mijn leven heb ik een ongezonde relatie met #voeding gehad. #Eten, ik noem het in deze context bewust geen voeding, was mijn uitlaatklep. Als ik blij was vierde ik dat met wat ‘lekkers’, als ik boos was had ik schijt aan de hele wereld en ging ik opstandig eten waar ik zin in had, als ik verdrietig was opende ik in het hoekje van een bank een zak #chips die gegarandeerd leeg ging en als ik heel eerlijk naar mezelf ben maakte het niets uit hoe ik me voelde want ik vond altijd wel een excuus om te eten.


Het was avond. Denise, mijn vrouw, was aan het werk en ik zat alleen op de bank met een zak chips… of was het een bak #ijs? Dat kan ik me niet meer goed herinneren maar ik herinner me de ironie van mijn voedingskeuze en het programma dat ik van plan was te gaan kijken. Dat programma heette #Obese. Niet de Nederlandse Obese. Maar de Amerikaanse Obese met trainer Chris Powell werd uitgezonden en de beschrijving maakte me nieuwsgierig.


Het programma begon met het verhaal van een jongeman die in een gezin was opgegroeid waar junkfood de norm was met als gevolg dat het hele gezin met #obesitas te maken had. Hij het meest van iedereen. Maar toen zijn moeder kwam te overlijden en als laatste wens uitsprak dat ze wilde dat hij beter voor zijn #gezondheid ging zorgen besloot hij zich aan te melden voor het televisieprogramma waar ik naar zat te kijken.


Kort na de kennismaking verraste Chris hem met het nieuws dat hij was uitgekozen voor de extreme transformatie en 365 dagen bloed, zweet en tranen gingen van start.


Gedurende dat jaar, wat werd samengevat in een kleine drie kwartier, zag ik die jongeman, zijn naam is Alex, met behulp van keihard #trainen, gezonde #voedingskeuzes én in het bijzonder de nodige #hersengymnastiek, voor mijn ogen veranderen. Van een verlegen jongetje van 208 kilo transformeerde Alex in een bink die 97 kilo was afgevallen. Dát was voor mij een paradigmaverschuiving! Waar ik drie kwartier geleden de 20 kilo die ik wilde verliezen nog ervoer als een onoverkomelijke berg, voelde het nu als een peulenschil. Als hij bijna 100 kilo kon #afvallen in een jaar. Dan moest dat mij met 20 kilo zeker lukken. Maar wat gek genoeg nog meer indruk op mij had gemaakt was de manier waarop Chris Alex had begeleidt.


Tijdens mijn sportopleiding had ik de meeste fitnesstrainers en sportdocenten leren kennen als zelfingenomen kwallenballen die geen goed woord over hadden voor luie mensen die niet eens de discipline konden opbrengen om van die bank af te komen om naar de sportschool te gaan en een beetje op hun eten te letten. Zodoende dat de aanpak van Chris mij veraste. Chris was empathisch, betrokken, toonde oprecht interesse en leek zich, ondanks zijn atletische fysiek, als geen ander te kunnen verplaatsen in de uitdagingen van zijn cliënten. Het was zijn vriendelijke maar recht-door-zee coaching die mij enthousiasmeerde en na het programma wilde ik niet alleen mijn stinkende best gaan doen om af te rekenen met mijn ongezonde leefstijlkeuzes, nee: ik wilde vooral net zo worden als Chris!


Het heeft heel veel energie gekost om mijn relatie met voeding om te buigen, maar het is gelukt, en sindsdien heb ik honderden mensen mogen helpen om hetzelfde te bereiken. Met mijn online Lifestyle Change Cursus wil ik jou de handvatten aanreiken die je volgens mij nodig gaat hebben om je doel te bereiken. Grip op je gewicht, niet voor even maar voor het leven.

0 views

Neem Contact Op

"Je kan alles bereiken wat je wilt, alleen soms heb je een beetje hulp nodig!"

Pretoriusstraat 60

3851 ZM Ermelo

E-mail: olav@nooit-meer-dik.nl

Telefoon: 06-33130984 (alleen Whatsapp)

© 2019 Get Healthy