Met terugwerkende kracht je doel bereiken

Ik heb vaak een binnenpretje als ik een nieuwe cliënt voor de eerste keer ontmoet. Weken,- maanden en soms jarenlang hebben ze erover gedaan om de stap te zetten en aan hun Lifestyle Change te beginnen en nog voor ze het startschot gehoord hebben willen ze al finishen. Concreet heeft nog nooit iemand gevraagd of ze met terugwerkende kracht hun doel kunnen behalen maar dat komt alleen maar omdat iedereen zich realiseert hoe absurd dat zou klinken. Als het zou kunnen dan zou dat het nummer één verzoek zijn!


"We nemen allemaal uitgebreid de tijd voor het creëren van een #probleem maar niet om te werken aan de #oplossing."


Een gebrek aan #geduld en #discipline zijn dan ook de voornaamste redenen dat mensen de doelen die er werkelijk toe doen nooit bereiken, zoals veel kilo's #afvallen. Als je in 20 jaar tijd 20-40 kilo #overgewicht hebt opgebouwd is het niet realistisch om te verwachten dat je ze met een poep en een scheet weer kwijt bent. Het is geen kwestie van weken, maar maanden en misschien zelfs langer dan een jaar voordat je einddoel in zicht zal zijn. Stel je je daarop in? Dan neemt je slagingskans drastisch toe.


De meeste mensen overschatten wat ze in enkele weken kunnen bereiken en leggen de lat veelte hoog. Tegelijkertijd onderschatten ze wat ze zouden kunnen bereiken als ze over een langere periode van tijd zouden doen wat ze moeten doen. De mentaliteit van "I want it all, and I want it now!" is eerder regel dan uitzondering en levert een heleboel frustratie en teleurstelling op. De enige oplossing is geduld opbouwen. Geduld is het vermogen om ergens de tijd voor te nemen, op te wachten.


Discipline is weer iets anders dan geduld. Discipline is het vermogen om, over een langere periode van tijd, of eigenlijk gewoonweg totdat je hetgeen je voor ogen had bereikt hebt, de dingen te doen die je moet doen, ook als je er geen zin in hebt! Heel veel mensen waaien met de wind, hun emoties, mee en doen de meeste dagen halfbakken wat ze zouden moeten doen. Daarom duurt het nog langer voordat hun einddoel in zicht is, wat weer meer geduld vereist


De oplossing? Formuleer een concreet doel met een realistische deadline waarmee je rekening houdt met periodes dat er wat tegenslag gaat zijn, want dat die periodes gaan komen is een gegeven. Maak vervolgens een plan en hou je daar ook aan, juist als je er geen zin in hebt! In aflevering 2 van mijn podcast show ben ik hier diep op ingegaan en ik kan je aanraden om naar deze aflevering te luisteren in aanvulling op deze blog.

0 views

Neem Contact Op

"Je kan alles bereiken wat je wilt, alleen soms heb je een beetje hulp nodig!"

Pretoriusstraat 60

3851 ZM Ermelo

E-mail: olav@nooit-meer-dik.nl

Telefoon: 06-33130984 (alleen Whatsapp)

© 2019 Get Healthy