Obstakels zijn de warming-up van succes

Het is niet makkelijk om op een verantwoorde manier meer te gaan #trainen, gezond te #eten op basis van wat je nodig hebt om optimaal te presteren, of je slaapuren te bewaken en je stresslevel onder controle te houden voor maximale effectiviteit. Maar net als veel andere dingen in het leven die moeite kosten, is het wel de moeite waard. 


Denk eens terug aan al die dingen in het level die echt impact hebben gemaakt. Misschien je opleiding en carrière, je relatie, ouderschap, een therapie die je gevolgd hebt om je los te worstelen van pijn en verdriet, of een levensles, of misschien iets daartussenin of omheen. Al die dingen die werkelijk van betekenis zijn, of zijn geweest, in je leven, hebben één ding gemeen: ze hebben moeite gekost.


Volgens mij is het een soort natuurwet dat dingen die de moeite waard zijn ook moeite kosten. Waardoor komt dat? Misschien wel door onze eigen #mindset. Als van nature waarderen we dingen die ons in de schoot geworpen worden minder dan dingen waarvoor we ons hebben moeten inzetten. We hechten er minder waarde aan en dus heeft het minder impact op ons.


Maar als we boven onszelf uitstijgen, meer doen dan we van onszelf verwacht hadden, een prestatie leveren waar we oprecht trots op zijn, zoals keihard studeren voor dat felbegeerde diploma, maar ook zoals keihard op onze bek gaan, weer opkrabbelen en ervan leren, dan maakt het indruk. We nemen het niet voor lief en koesteren het waardoor een zaadje uit kan groeien tot een diepgewortelde boom.


Realiseer je dit, iedere keer dat je geen zin hebt om van de bank af te komen en verleid wordt door de weg van de minste weerstand. Als het van een leien dakje gaat, voegt het waarschijnlijk niets toe. Moet dan altijd alles moeite kosten? Nee. Rustig vaarwater geeft ons de gelegenheid om op krachten te komen maar zorg dan wel dat je je rustig voorbereidt op de volgende storm want, zoals iedereen weet, die gaat komen.


Wat is de kern van deze boodschap? Obstakels, of dat nu 'geen zin' is of een serieuze uitdaging, zijn nooit een reden om niet in actie te komen of zelfs weg te lopen. Ze zijn een reden om te bepalen met welke strategie je dit keer het strijdtoneel gaat betreden. Obstakels zijn de warming-up van een #succes

0 views

Neem Contact Op

"Je kan alles bereiken wat je wilt, alleen soms heb je een beetje hulp nodig!"

Pretoriusstraat 60

3851 ZM Ermelo

E-mail: olav@nooit-meer-dik.nl

Telefoon: 06-33130984 (alleen Whatsapp)

© 2019 Get Healthy