Over ondernemen

Ik ben in 2012 begonnen met niks anders dan een enorme motivatie om mensen te helpen gezonder en gelukkiger te worden. In het bos gaf ik bootcamplessen en voor personal training sessies kwam ik bij mensen thuis. Op de fiets, want een rijbewijs had ik nog niet. Op gebied van #training en #voeding wist ik al het een en ander vanuit de sportopleiding die ik gevolgd had, maar ik kwam er al snel achter dat ik nog heel veel te leren had. Dat gold nog meer voor het ondernemerschap. Mezelf verkopen kon ik wel. Ik had de mazzel dat ik al jong een bijbaantje had als straatverkoper. Maar van financiën snapte ik nog niets, juridisch was ik een leek en werkgeverschap was een ver-van-mijn-bed-show.


Achteraf gezien ben ik blij dat ik jong en naïef het toneel heb betreden en er gewoon voor ben gegaan. Had ik geweten wat er mij te wachten stond had ik er misschien nog wel drie keer over nagedacht. Niet dat ik vind dat alles wat erbij komt kijken afbreuk doet aan mijn droom hoor. Uiteindelijk had ik, met of zonder voorkennis, altijd dezelfde keus gemaakt want ik krijg veel energie van wat ik doe. Maar wat me allemaal te wachten stond had ik nooit kunnen bedenken.


Van een juridisch geschil met een oude werkgever en een andere fitnessondernemer tot verloop onder medewerkers, van financieel uitdagende maanden tot onderhandelingen over een huurovereenkomst en van late avonden om je administratie rond te breien tot de belastingdienst die je beloont voor je harde werk met een stevige definitieve aanslag. Af en toe is het best een rollercoaster om overal eindverantwoordelijke voor te zijn.

Op die momenten moet je helder voor ogen houden waarom je begonnen bent. Anders raak je verstrikt in een web van to-do’s terwijl je uit het oog verliest wat je echt belangrijk vindt.

Af en toe denk ik dromerig terug aan de tijd dat de mailbox een niet iedere dag vol stroomde, de verplichtingen nog tot een minimum beperkt waren en ik zorgeloos mijn lesjes afdraaide. Tegelijkertijd zou ik voor geen goud een stap terug willen zetten. Ik ben dankbaar voor de mensen die ik om mij heen heb mogen verzamelen. Ik heb een geweldig team en goede vrienden die betrokken zijn bij mijn missie. Ook ben ik dankbaar voor alles wat ik geleerd heb. Ik ben niet minder enthousiast dan back-in-the-days, maar wel veel bewuster van wat er allemaal moet gebeuren om een gezond bedrijf te bouwen. Ook van de dingen die mij minder interesseren maar wel heel belangrijk zijn.


Het is nooit echt mijn ambitie geweest om bezig te zijn met zaken als cijfers, maar dat ervaar ik inmiddels wel als mijn verantwoordelijkheid. Want als de cijfers niet kloppen duurt het in onze wereld niet zo lang voordat je afscheid moet nemen van fijne krachten, je pand moet verlaten en thuis op de bank moet gaan zitten budgetteren om rond te komen. Daar is niemand bij gebaat, vooral de mensen niet die wij nu iedere dag motiveren om het beste uit zichzelf te halen.


Voor ondernemen, net als een leefstijlverandering, is geen quick fix. Het is een weg die je moet gaan bewandelen met een lange termijnvisie en een diepe teug zuurstof. Die lucht ga je nodig hebben om door de uitdagende momenten heen te bikkelen. Maar zoals met zoveel dingen in het leven zijn het de dingen die moeite kosten, die dat ook waard zijn.


Waarom deel ik dit? Omdat ik het belangrijk vind dat je begrijpt dat ik je begrijp! Ongeacht welk doel je hebt, er komt een hoop bij kijken en iedereen zegt dat er een quick fix is die liegt! Wees voorbereid op allerlei uitdagingen waar je je onmogelijk op kan voorbereiden en blijf met een leergierige mindset de weg vervolgen naar hetgeen je voor ogen hebt. Of dat nu een slanker lichaam, gezondere leefstijl of een onderneming is.

0 views

Neem Contact Op

"Je kan alles bereiken wat je wilt, alleen soms heb je een beetje hulp nodig!"

Pretoriusstraat 60

3851 ZM Ermelo

E-mail: olav@nooit-meer-dik.nl

Telefoon: 06-33130984 (alleen Whatsapp)

© 2019 Get Healthy