Pepernoten Probleem

Met veel pijn en moeite heb je de afgelopen maanden alle verleidingen zo goed mogelijk weerstaan. Dat was niet eenvoudig want al vanaf augustus waren je favoriete lekkernijen verkrijgbaar, maar: so far, so good!


Het is 5 december. Op de tafel staat een grote schaal met van die goedkope pepernoten. Je kijkt er even naar en neemt het moedige besluit om je vanavond aan je gezonde voornemens te houden. Geen pepernoten voor jou! Een uurtje of wat later begin je moe te worden. Echt trek heb je niet maar terwijl je voor de zoveelste keer de schaal passeert pak je haast onbewust toch een handje pepernoten en breng je deze naar je mond. Een minuut later heb je ongepland en onbedoeld 300 calorieën weggewerkt. Echt genoten heb je er niet van, misschien ervaar je zelfs een bepaalde mate van spijt. In ieder geval ben je toch voor de bijl gegaan en daar baal je van.


Herkenbaar? Ik sprak de afgelopen met meerdere mensen die ik mag helpen over de uitdagingen rondom de feestdagen. Zij hebben die, en ik ook!


3 feiten

- Er wordt heel veel en continu aangeboden

- Bepaalde producten zijn zo ingeburgerd dat een feestdag zonder die producten haast ondenkbaar is

- Als je moe bent, of gedachteloos, trap je vaak in valkuilen waar je liever niet in trapt


3 tips

- Maak van tevoren duidelijke afspraken met jezelf. Wat ga ik wel en niet eten? - Voel je de verleiding opkomen? Drink een groot glas water en wacht 10 minuten voordat je voor de bijl gaat. Vaak verdwijnt dan de 'zucht'.

- Wil je graag iets lekkers? Maak dan een gezonde variant óf kies voor echte kwaliteit.0 views

Neem Contact Op

"Je kan alles bereiken wat je wilt, alleen soms heb je een beetje hulp nodig!"

Pretoriusstraat 60

3851 ZM Ermelo

E-mail: olav@nooit-meer-dik.nl

Telefoon: 06-33130984 (alleen Whatsapp)

© 2019 Get Healthy