Plannen verdiend prioriteit

In de uitspraak geen tijd geen prioriteit zit zonder twijfel een kern van waarheid, maar is wat mij betreft niet helemaal accuraat. Ik denk dat geen tijd geen goede planning meer kloppend is. Heel veel mensen beheren hun eigen planning niet, maar laten zich leiden door de planning van anderen. Ze hebben het gevoel dat ze continu tijd tekort komen maar voelen zich tegelijkertijd onvoldaan omdat ze ook continu achter de feiten aanlopen.

De oplossing? Plannen!


Hoe kan je effectief plannen?


1. Maak eerst eens een overzicht van alle terugkerende taken en lopende projecten die je hebt en vul deze aan met alle dingen die regelmatig op je pad komen, zoals het opnemen van je telefoon en beantwoorden van Whatsapp berichten en e-mail. Als je alles op een rij hebt ga je per punt beoordelen of die taak of dat project echt iets waardevol is voor jou. Probeer in dit proces minimaal 25% van al je taken en projecten definitief te schrappen! 2. Bepaal vervolgens welke taken en projecten het belangrijkste voor je zijn en welke taken en projecten je ook kan uitstellen als je er niet aan toekomt.


3. Plan nu in je agenda per dagdeel, of zelfs per uur, in waar je je tijd aan gaat besteden. Neem voor iedere taak en ieder project ruim de tijd zodat je zeker weet dat je niet in tijdsnood komt. Hou ongeveer 20% in je agenda vrij voor tegenvallers, want die ga je zonder twijfel hebben.


4. Hou je aan je planning! Ben je bezig met een taak of project en belt er iemand voor de gezelligheid? Spreek af dat je terugbelt op het moment dat je daar tijd voor hebt ingepland. Het is belangrijk dat je je aan je eigen planning leert houden, anders gaan anderen dat zeker niet doen.


Succes! Hulp nodig? Laten we dan een CoachCall plannen. Check mijn shop voor alle informatie.

0 views

Neem Contact Op

"Je kan alles bereiken wat je wilt, alleen soms heb je een beetje hulp nodig!"

Pretoriusstraat 60

3851 ZM Ermelo

E-mail: olav@nooit-meer-dik.nl

Telefoon: 06-33130984 (alleen Whatsapp)

© 2019 Get Healthy