Wat je kan leren van tandenpoetsen

Al staat de wereld in brand. De meeste mensen zullen toch alles op alles zetten om minstens 1-3 keer per dag hun tanden te poetsen, maar wat heeft dat te maken met jouw #afvaldoel? Nou, ik ben benieuwd of je ook iedere dag staat te popelen voordat je je tanden weer mag poetsen? Waarschijnlijk niet maar toch doe je het al zolang als je je kan herinneren en ik neem aan dat je niet van plan bent ermee te stoppen. Waarom? Omdat je niet uit je mond wil stinken en de tandarts waar mogelijk wil vermijden en omdat het je is aangeleerd en je er een gewoonte van hebt gemaakt.


#Tandenpoetsen werkt, dus we doen het allemaal.


Waar ik me nu zo over verbaas is dat mensen zo anders denken over #trainen en gezond #eten.


Trainen moet vooral leuk zijn. Men wil met plezier van de bank afspringen en jubelend naar de #sportschool gaan waar vervolgens iedere oefening een kick geeft, en eten... dat moet vooral lekker zijn. Voldoet het trainen en eten niet aan deze eisen, dan houden we het niet vol. Dat is verrassend als je bedenkt dat trainen nog veel meer aantoonbare voordelen heeft dan tandenpoetsen. Van #meerenergie en #lekkerderinjevel zitten tot een gezonder lijf, van binnen en van buiten.


Daarom probeer ik mensen altijd te helpen om onze samenwerking met een nieuwe mindset aan te gaan: trainen moet je na afloop een goed gevoel geven en je meetbaar sterker en fitter maken. En gezonde #voeding moet je gewoon tot je nemen omdat iedereen weet dat je beter voor #broccoli kan gaan dan voor een #Snickers.


Ja, maar het is zo lekker...


So what? Er zijn duizenden #verleidingen die we afwijzen omdat we weten dat ze niet goed voor ons zijn.


Nu wil ik niet zeggen dat je nooit eens een #workout kan overslaan of iets ongezonds zou mogen eten. Om te beginnen maak je uiteindelijk je eigen keuzes. Daarbij ben ik ook niet heilig en verkies wel eens #Netflix boven een paar Biceps Curls of eet iets dat niet helemaal past bij het beeld dat mensen van mij hebben en 20 kilo geleden kreeg ik het ook niet voor elkaar. Maar dat betekent niet dat het niet tijd is om de tanden op elkaar te bijten en in ieder geval 80% van de tijd te doen waarvan je weet dat je je beter gaat voelen.


Zorg goed voor jezelf.

0 views

Neem Contact Op

"Je kan alles bereiken wat je wilt, alleen soms heb je een beetje hulp nodig!"

Pretoriusstraat 60

3851 ZM Ermelo

E-mail: olav@nooit-meer-dik.nl

Telefoon: 06-33130984 (alleen Whatsapp)

© 2019 Get Healthy