What you imagine, you become

In podcast aflevering 13 vertel ik over de #LawofAttraction, hoe deze 'wet van de aantrekkingskracht' mijn leven tot op heden heeft beïnvloed en hoe ik om mij heen heb gezien dat dit voor andere mensen ook zo is. Iemand die heel veel schrijft en vertelt over dit onderwerp is #MichaelPilarczyk.Toen ik Michael voor het eerst hoorde vertellen over dit onderwerp trok ik mijn wenkbrauwen steeds verder op. Sceptisch hoorde ik zijn verhaal aan en in een waas van ongeloof drukte ik zijn podcast weg. "Wat een bullshit!" dacht ik. Toch liet het me niet los.


Weken later kwam ik onverwachts opnieuw in aanraking met deze Law of Attraction toen een Amerikaanse coach, die ik al jaren volgde op social media, erover vertelde. Vanaf dat moment kwam ik er, waarschijnlijk met dank aan de algoritmes van Google, steeds vaker mee in aanraking. En, gelukkig, steeds vaker via mensen die ik wel moest respecteren. Grote schrijvers als Stephen Covey, celebrities zoals Oprah Winfrey, internationale sprekers zoals Les Brown en ook zeer succesvolle vrienden en collega-ondernemers die, nadat ik ze vertelde over mijn ontdekking, met mij deelde dat ook zij geloven in deze #WetVanDeAantrekkingskracht en deze al jarenlang benutte.


Voor mijn gevoel kon ik er niet langer omheen. Als al deze mensen hetzelfde verhaal vertellen, dan moet er toch op zijn minst een kern van waarheid inzitten.


Omdat ik nog niet helemaal begreep wat de Wet van de Aantrekkingskracht nou eigenlijk inhield besloot ik beide boeken van Michael Pilarczyk aan te schaffen. Zijn vertaling van Think And Grow Rich en zijn eigen boek Master Your Mindset.


Ik lees regelmatig boeken met eye-openers, maar dit keer verraste beide boeken mij met zoveel herkenning. In eerste instantie overigens niet. Vooral Think And Grow Rich, dat in een ander tijdperk geschreven is, triggerde mijn sceptische, belemmerende overtuigingen alleen maar meer. Maar naarmate ik meer open begon te staan voor de dieperliggende boodschap, realiseerde ik mij dat ik onbewust al meerdere malen te maken had gehad met deze Wet van de Aantrekkingskracht, en besloot ik te proberen vanaf nu bewust uit deze krachtbron te tappen.


Wil je meer weten over deze Wet waar we allemaal, of we dat nu willen of niet, mee te maken hebben? Dan kan ik de boeken van Michael aanraden als een uitstekend vertrekpunt voor je verdieping. Ik ben blij dat ik in deze Wet ben gaan geloven.


Heb ik binnen enkele weken nadat ik deze Wet ontdekte uitzonderlijke cadeautjes in mijn schoot geworpen gekregen? Nee. Ik woon nog steeds in een rijtjeshuis, rij een oude FIAT Punto en ik hou aan het eind van mijn geld nog weleens een stukje maand over. Maar tegelijkertijd vind ik dat ook niet gek, want ik realiseer me heel goed dat mijn diepste verlangens niet gaan over een groter huis, nieuwe auto of meer geld.


Mijn diepste verlangen is meer mensen helpen om gezonder en gelukkiger te worden en op dat gebied maak ik wel degelijk uitzonderlijke sprongen en komen er steeds meer kansen op mijn pad. Mijn conclusie: oppervlakkige, geforceerde 'verlangens' die je vanuit hebzucht probeer te manifesteren maken geen schijn van kans bij het universum. Maar nobele, oprechte verlangens, geboren vanuit een hart met goede intenties, die weten op de een of andere manier hun weg naar de werkelijkheid te vinden.

0 views

Neem Contact Op

"Je kan alles bereiken wat je wilt, alleen soms heb je een beetje hulp nodig!"

Pretoriusstraat 60

3851 ZM Ermelo

E-mail: olav@nooit-meer-dik.nl

Telefoon: 06-33130984 (alleen Whatsapp)

© 2019 Get Healthy